Σκοπευτικός Αγώνας Sporting 22 Ιουνίου 2014 Καλά Δένδρα Σερρών

01Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Σκοπευτικός Αγώνας Sporting που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας στις 22 Ιουνίου 2014 στα Καλά Δένδρα Σερρών. Συνολικά οι συμμετέχοντες ήταν 32 και στις δύο κατηγορίες: κυνηγών και σκοπευτών.
Οι συμμετέχοντες ήταν οι ακόλουθοι: Αγγέλου Β. , Γεωργιάδης Ιωάν., Γεωργιάδης Χρ., Γιαπουτζής Απόστ., Δάμαρης Ιωάν., Καραθανάσηςς Π., Καραμπατζάκης Θεοφ., Καστράνης Δημ. , Καστράνης Μ., Κωνσταντινάκης Γρ., Κωνσταντινάκης Ν., Κωστόπουλος Γ., Λύκας Στέλ., Λύκας Φ., Μπάφας Γρ., Μπαρμακούδης, Μπίκας Στ., Μουστάκας Π., Μυστακίδης, Νάνου Χρύσα, Ορνιθάς Αρ., Πάντσιος Χρ., Παπανδρέου Β., Ραφαηλίδης Κ., Σιδηρόπουλος Κ., Σιμιτλής Χρ., Σουλτανίδης Στρ., Χαμπηλομάτης Β., Χασίδης Κ., Χατζηπροδρόμου Ιπ., Χερχελετζής Κ. και Ψωμιάδης Στέφανος.
Οι πρώτοι νικητές και από τις δύο κατηγορίες παρέλαβαν μαζί με το βραβεία τους και το βιβλίο του κ. Ευμοιρίδη Δημήτριου «Το κυνήγι του Αγριόχοιρου στην Ελλάδα» , προσφορά του Κ.Σ. Δράμας.
Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Βιοτεχνία Φυσιγγιών WOLF του κ. Μπάφα Γρηγόρη , η οποία προσέφερε φυσίγγια και άλλα πλούσια δώρα.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
1ος : κ. Μπαρμακούδης : 1 κουτί φυσίγγια, 1 σκυλοτροφή και 1 μπλουζάκι παραλλαγής
2ος : κ. Γιαπουτζής: 1 κουτί φυσίγγια, 1 σκυλοτροφή, 1 σπρέι καθαρισμού και 1 μπλουζάκι παραλλαγής
3ος : κ. Πάντσιος: 1 κουτί φυσίγγια, 1 αδιάβροχο, 1 σπρέι καθαρισμού και 1 μπλουζάκι παραλλαγής
4ος : κ. Μυστακίδης: 1 κουτί φυσίγγια, 1 αδιάβροχο και 1 σπρέι καθαρισμού
5ος: κ. Χερκελετζής: 1 κουτί φυσίγγια, 1 σετ θερμοεσώρουχα και 1 σπρέι καθαρισμού
6ος : κ. Ψωμιάδης : 1 κουτί φυσίγγια, 1 σετ θερμοεσώρουχα και 1 σπρέι καθαρισμού

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ
1ος : κ. Κωστόπουλος: 1 τσαντάκι μπανάνα παραλλαγής
2ος : κ. Καστράνης: 1 καπέλο με γούνα παραλλαγής
3ος : κ. Χασίδης: 1 ζευγάρι κάλτσες ισοθερμικές
4ος : κ. Καραμπατζάκης: 1 ζευγάρι κάλτσες ισοθερμικές
5ος: κ. Καστράνης Δημήτριος: 1 οπλοθήκη
Ευχαριστούμε θερμά την Βιοτεχνία Φυσιγγιών WOLF που ήταν χορηγός μας , όλους τους συμμετέχοντες και δεσμευόμαστε για ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον.

02   03

Κυνοφιλικός Αγώνας Κ.Σ.Δράμας-Κ.Σ.Προσοτσάνης 23/03/2014

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Αγώνας (ΕΦΥΠ) κυνηγετικών σκύλων σε πεδινή πέρδικα την Κυριακή 23-03-2014 από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας "Η Άρτεμις" και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Προσοτσάνης στη Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων Προσοτσάνης-Πετρούσας-Μικρόκαμπου. Η προσέλευση ήταν πέραν του αναμενόμενου καθώς υπήρξαν και συμμετοχές από άλλους νομούς, όπως και από τον Κυνηγετικό Σύλλογο του Γκότσε Ντέλτσεφ, ενώ το επίπεδο του αγώνα, σύμφωνα με τους κριτές, ήταν υψηλό. Ο αγώνας διεξήχθη σε τρία τερέν , ένα για αγγλικές φυλές (σε ζεύγη), ένα για ηπειρωτικές φυλές (σόλο) και ένα για ανήλικα σκυλιά αγγλικών φυλών. Κριτές ήταν οι Γαριβάλδης Αθανάσιος , Μαυροβίτης Ιωάννης και Κλαδάκης Δημήτριος.
Στους νικητές απονεμήθηκαν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Προσοτσάνης έπαθλα.

Οι νικητές στις Βρετανικές Φυλές ήταν:
1ος Παπαχρήστου Κωνσταντίνος με την Μπουμπού (ES)
2ος Αχτσαλίδης Σωτήριος με τον Ρον (ES)
3ος Χαραλαμπίδης Βασίλειος με τον Πεπίτο (ES)
Πολύ καλή παρουσία είχαν οι: Ιωαννίδης Παύλος με τον Κούδα (ES) και ο κ.Ζώης με τον Άρτσι (P)

Οι νικητές στα Νεαρά των Βρετανικών Φυλών ήταν:
1ος Πατέλης Αθανάσιος με τον D.S.Spino (ES)
2ος Λαμπάκης Ιωάννης με την Βe (ES)
3ος Καζάκος Σωτήριος με την Λίντα (ES)
Πολύ καλή παρουσία είχε η Κάρμεν (ES) του κ.Μαυρομάτη Δήμου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους διαγωνιζόμενους για το άριστο κλίμα που διατηρήθηκε κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, τους κριτές αλλά και τον κ. Παπαντωνίου Γεώργιο για τη στήριξη και βοήθεια του στην οργάνωση του αγώνα. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και όσους απλώς ενίσχυσαν με την αγορά λαχείων τον αγώνα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση οικογένειας συναδέλφου. Η κλήρωση των λαχείων θα γίνει στις 01-06-2014 στα γραφεία του Κ.Σ. Δράμας και θα κληρωθούν μια καραμπίνα L.Franchi(Affinity) ή Ένα κολάρο εκπαίδευσης-εντοπισμού Garmin Astro 320 Topo Drive Hellas.Μετά την επιτυχία του αγώνα δεσμευόμαστε για καλύτερη οργάνωση ανάλογων αγώνων στο μέλλον.

Δενδροφύτευση 03-05-2012 στο Αρκαδικό.

Δενδροφύτευση 03-05-2012 στο Αρκαδικό.

   Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας προχώρησε σε δεύτερη δενδροφύτευση στις 3-5-2012, αυτή τη φορά με το Δημοτικό Σχολείο του Αρκαδικού Δράμας. Οι μικροί μαθητές φύτεψαν με τη βοήθεια τω δασκάλων, αλλά και εκπροσώπων του Συλλόγου δεντράκια στην αυλή του Σχολείου, ενώ παρακολούθησαν και παρουσίαση με θέμα το Δάσος. Τέτοιου είδους δράσεις σε συνεργασία με σχολεία αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας του Συλλόγου για ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές του Δημοτικού Σχολείου Αρκαδικού για τη συνεργασία και τη ένθερμη συμμετοχή.

Δενδροφύτευση 21/3/2012 στο Παρανέστι.

Δενδροφύτευση 21/3/2012 στο Παρανέστι.

   Συμμετέχοντας στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας (21/3), ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παρανεστίου πραγματοποίησε συμβολική δενδροφύτευση σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα ύπαρξης του δάσους καθώς και τα οφέλη που αποκομίζουμε απ’ αυτό. 

Σκοπευτικός Αγώνας σε κινητό στόχο αγριόχοιρου.

Σκοπευτικός Αγώνας σε κινητό στόχο αγριόχοιρου.

Την Κυριακή 9-6-2013 διοργανώθηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας, σκοπευτικός αγώνας σε κινητό στόχο αγριόχοιρου. Ο αγώνας, που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής Μοναστηρακίου, στη Δράμα, είναι ο δεύτερος που πραγματοποιείται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχές. Πάνω από 100 κυνηγοί δήλωσαν συμμετοχή, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.